Interim Managing Director van Next Novum start bij RGF Staffing Netherlands

Terug naar overzicht

Alfred Nanninga is per direct gestart als Managing Director Techniek a.i. bij RGF Staffing the Netherlands.

Hiermee is hij verantwoordelijk voor de merken Technicum en USG Engineering, beiden onderdeel van de wereldwijd opererende HR dienstverlener RGF Staffing.

Alfred Nanninga zal zich de komende periode inzetten om de leidende positie van beide merken in Nederland verder uit te bouwen. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de arbeidsmarktbemiddeling en beschikt over een uitgebreid netwerk in de bouw en techniek.

Alfred Nanninga verdiende in de afgelopen twee decennia zijn sporen in de arbeidsmarktbemiddeling voor technisch geschoolde vakmensen. Tussen 2004 en 2013 was hij verantwoordelijk voor het opzetten van de business unit Bouw & Civiel van Technicum in Nederland. Nu keert hij weer terug. “Er ligt een ambitieuze en uitdagende opdracht waar ik graag mijn schouders onder zet”, vertelt Alfred enthousiast. “Technicum en USG Engineering zijn twee sterke en winstgevende merken waar gepassioneerde vakspecialisten en een rijke historie in de bouw en techniek dagelijks het verschil maken.” De combinatie van een grote krachtige moederorganisatie, innovatieve ICT oplossingen gecombineerd met regionaal vakmanschap en ondernemerschap maakt de bedrijven volgens Alfred uniek in de sector. “Daar ben ik graag weer onderdeel van.”

Maatschappelijke opgaven
Door middel van intensieve samenwerkingen met opdrachtgevers, brancheverenigingen en het onderwijs wil Nanninga de leidende positie van Technicum en USG Engineering verder uitbouwen. “De bouw en techniek werken aan oplossingen voor een groot aantal maatschappelijke opgaven, waaronder de woningbouw, mobiliteitsvraagstukken, de energietransitie en de klimaataanpak. Samen met alle ketenpartners wil ik bouwen aan een veilige, duurzame en aantrekkelijke sector. Een sector waarin goed werkgeverschap voor zowel de uitvoerende beroepen als voor engineering en het management centraal staan.”
Volgens Alfred kunnen Technicum en USG Engineering een belangrijke bijdrage leveren aan het aanpakken van de schaarste op de arbeidsmarkt en de digitalisering en robotisering in bouw en techniek.

Groeiambitie
Eric de Jong, CEO a.i. van moederbedrijf RGF Staffing the Netherlands, is blij dat Alfred Nanninga terug is op het nest. “Alfred heeft veel ervaring en een uitgebreid netwerk. Hij is sterk innovatie-gedreven en gericht op resultaat. Hij is de aangewezen persoon om de groeiambitie van onze technische labels Technicum en USG Engineering vorm te geven en de synergie tussen beide merken optimaal te benutten.”

Over RGF Staffing

RGF Staffing the Netherlands maakt deel uit van de internationale speler RGF Staffing één van ‘s werelds grootste HR-dienstverleners die actief is in Australië, Azië, Europa en Noord-Amerika. Onze gezamenlijke missie is om mensen bij elkaar te brengen.

Een baan is meer dan een middel om geld te verdienen.
Het gaat om het verbinden van kandidaten en bedrijven en kansen creëren voor alle betrokkenen. We dragen bij aan de waarden van onze stakeholders door in te zetten op passie, de wereld te verrassen en sociale meerwaarde voorop te stellen. RGF Staffing the Netherlands creëert Opportunities for Life: voor werknemers, bedrijven, overheden en de gehele samenleving.

Interessant voor u

Gerelateerde berichten

Intecma is een toonaangevende fabrikant in de vermogenselektronica. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van softstarters. Wereldwijd worden producten van Intecma onder andere gebruikt in warmtepompen, airco’s en ventilatiesystemen. Het familiebedrijf viert dit jaar zijn 30e verjaardag en heeft Next Novum ingeschakeld om Intecma te begeleiden naar de volgende fase. Marieke van…

Bekijk praktijkvoorbeeld

Oprichter en CEO van Vinobox, Harmsma vertelt enthousiast: “Vinobox is je persoonlijke online wijnadres in je broekzak. Wijn is een ontzettend mooi product en tegelijkertijd ook heel complex. Veel mensen weten niet goed welke wijn het beste aansluit bij hun smaakprofiel en dus welke wijn te moeten kiezen. Dat lossen wij voor je op. Wij…

Bekijk praktijkvoorbeeld